dissabte, 6 de març de 2010

Ús fraudolent de l'espai aeri i d'instal·lacions


A Sant Pere Sallavinera, hem pogut comprovar durant els últims anys que l'aviació esportiva i de formació no es capaç d'autogestionar-se. Els abusos es succeeixen, enumerant-se a títol d'exemple,

1.- Soroll continuat sobre nuclis habitats i explotacions ramaderes durant hores per part d'una mateixa aeronau.

2.- Perill: Alçades inferiors ales permeses sobre nuclis habitats en intervals d' escassos minuts i de
forma continuada.No es poden sobrevolar nuclis habitats a menys de 1000 peus (300m) excepte sinó s'aterra. L'any 2003, ja es va fer un informe tècnic d'un accident. L'any 2009, ja es va intentar amagar un altre accident a Sant Pere (vegi's fotografia a sobre). El 16 de gener de 2011, va haver-hi un mort en un altre accident (fotografia a sota).

3.- Ús il·legal
d'instal·lacions. El descampat de Sant Pere és utilitzat per les escoles d'aviació i pilots d'aviació esportiva més o menys novells de forma continuada.

4.-
Contaminació atmosfèrica i acústica.El poble de Sant Pere Sallavinera caldria insonoritzar-lo per evitar intensitats màximes superiors als 80dB (Vegi's informe Gencat), a banda de tots els productes que desprenen sobre la població i ramaderia.
Un possible desenvolupament industrial de la zona causa problemes de salut.

"
Si la boira es produeix en una gran zona industrial, aquesta es barreja amb el fum, impedint que pugi cap el cel, aquesta boira bruta procedent de la contaminació atmosfèrica en diem boirum i és la causa de moltes malalties de pulmons i vies respiratòries, així com també pot afectar a la pell, els ulls..."

5.- Ubicació desafortunada : La Meteo té mitjanes de boira anuals de 57 dies. a sumar de la boira gebradora i del vent extrem.

6.-Les
administracions públiques en són còmplices, ja que no només ho toleren sinó que a més no són aptes per impedir-ho i adopten posicions opaques. El lleure d'una minoria, converteix l'ús de l'espai aeri en soroll, perill i contaminació per als indefensos habitants de l'indret i llurs cases.

Per això us diem : Foteu el Camp!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada